Selülitten Kurtulmak 40 Dakika

Selülitten Kurtulmak 40 Dakika

Genç-yaşlı, kilolu-zayıf fark etmiyor! Kadınların yüzde 90’ı aynı dertten muzdarip. Genelde 20’li yaşların başında ortaya çıkan portakal kabuğu görünümü, zaman içinde giderek artıyor. Ofiste geçirdiğimiz uzun saatlere, hareketsizlik, hazır gıda tüketimi, öğlen yemeklerini masa başa başında ‘geçiştirme’, sürekli kilo alıp-vermek, dar kıyafetler, genetik faktörler ve bazı dolaşım rahatsızlıkları da eklenince selülit biz kadınlar için kaçınılmaz

Genç-yaşlı, kilolu-zayıf fark etmiyor! Kadınların yüzde 90’ı aynı dertten muzdarip. Genelde 20’li yaşların başında ortaya çıkan portakal kabuğu görünümü, zaman içinde giderek artıyor. Ofiste geçirdiğimiz uzun saatlere, hareketsizlik, hazır gıda tüketimi, öğlen yemeklerini masa başa başında ‘geçiştirme’, sürekli kilo alıp-vermek, dar kıyafetler, genetik faktörler ve bazı dolaşım rahatsızlıkları da eklenince selülit biz kadınlar için kaçınılmaz oluyor.

İki tip selülit bulunuyor. Birincisi genellikle tüm kadınları şikayetçi olduğu, lif dokusunun arasından taşan, genişlemiş, şişmiş yapı hücreleri yüzünden oluşan selülit. İkinci tip ise güneş ışınları, ciltteki yaşlanma ve çok hızlı kilo verildiği için ciltteki elastikiyet kaybı ve gevşeme ile ortaya çıkan selülit türü.

Yağ dokularını kırıyor

İyi haber ise artık selülitten kurtulmak için geçmişe oranla çok daha etkili ve hızlı yöntemler olması. Bu yöntemlerden biri de selülit masajı. Jatomi Fitness&Wellness’ta uygulanan 40 dakikalık anti-selülit masajı kan ve lenf dolaşımını harekete geçiriyor, toksin maddelerin vücuttan atılmasını ve dokuların taze oksijenle dolmasını sağlıyor. Deri altındaki yağ dokularını kırmayı hedefleyen masajı haftada iki kez yaptırmak gerekiyor. Masajın kaç seans uygulanacağına terapistler, selülitli bölgenin durumuna göre karar veriyor. Masaj düzenli olarak yapıldığında sorunlu bölgede birkaç haftada gözle görünür şekilde değişiklik fark ediliyor.

Ayaktan başlayarak yumuşak ve hafif hareketlerle diz, baldır ve kalçalara kadar devam eden masaj, yağların daha çok biriktiği baldır ve kalçalara daha etkili şekilde uygulanıyor.

MASAJIN FAYDALARI

– Metabolizmayı canlandırır

– Kan dolaşımını hızlandırır ve vücudumuzdaki oksijen miktarını artırır

– Lenf sistemi daha etkin bir şekilde çalışmaya başlar, ödemlerin, toksinlerin atılması hızlanır.

– Kaslarımız gevşer.

– Tüm iç salgı bezlerimiz düzene girer, sindirim kolaylaşır.

– Masaj bittiğinde enerjiyle dolar, hafifler, dinçleşir ve canlanırız. Moralimiz bozuk ya da canımız sıkkınsa, masaj başladıktan az sonra sakinleştiğimizi hissederiz.

SELÜLİTİ ÖNLEMEK İÇİN BUNLARI BIRAKIN

*Sigara

*Kafein

*Tuz

*Şeker

*Yağlı ve kızarmış besinler

*Alkol

*Asitli içecekler

*Tuzlu, tatlı ve yağlı yiyecekler

*Hamur işi

*Hızlı kilo alıp vermek

SELÜLİTİ ÖNLEMEK İÇİN BUNLARI YAPIN

*Günde 2 litre su için.

*Hiçbir şey yapamıyorsanız mutlaka yarım saat yürüyün.

*Asansör yerine merdiven inip çıkın.

*Öğlen yemeklerinizi ofisteki masanızda yemeyin.

*Kahve tüketiminizi sınırlandırın.

*Otomobilinizi uzağa park edip, yürüyün.

*Markete bile otomobille gitmeyin!

*Sebze ağırlıklı beslenin.

*Kızartma yerine ızgara et ve sebze tüketin.

ETKİLİ BİTKİSEL YAĞLAR

Zambak, portakal, nane, susam, yasemin, anason, rezene, lavanta, limon, biberiye ve jojoba yağları selülitler üzerinde etkili oluyor. Ancak yağları kullanmadan önce alerji riskine karşı test etmek gerekiyor.

ANTI SELÜLİT DİYETİ

Yaptırdığınız masajın boşa gitmesini istemiyorsanız beslenmenize de dikkat etmeniz gerekiyor. Adrese teslim diyet yemek hizmeti veren Rafinera’nın diyetisyeni Mine Bilge’nin hazırladığı diyet mönüsüyle selülite karşı vücudunuzu koruma altına alabilirsiniz.

Uyanınca: 1 bardak sıcak su, 1 dilim elma, 1 dilim limon, 1 adet kabuk tarçın, 2-3 adet karanfil ve 1 avuç maydanozu 5 dakika boyunca demleyip, tüketebilirsiniz.

Kahvaltı:

2 kaşık yulaf ezmesi

2 dilim ananas

5 adet çilek

1 adet probiyotik sade yoğurt

Toz tarçın

Ara:

3 adet kuru kayısı

5 adet çiğ badem

Tarçınlı yeşil çay eşliğinde

Öğle:

6-7 kaşık lor peyniri veya Izgara balık

Bol miktarda semiz otu ve çiçek brokoli

2 tam ceviz içi

1 /2 portakal ve limon suyu

2 adet tuzsuz etimek

Ara:

2 adet kepekli grissini

1 bardak kefir

Akşam:

Zeytinyağlı sebze yemeği( tercihen ödem atıcı etkisi yüksek olan kuşkonmaz veya kereviz olabilir.)

1 kase probiyotik sade yoğurt

1 dilim diyet etimek

Bol miktarda limonlu salata

Gece:

1 adet kivi

1 çay bardağı kefir

Pembe Pudra
ADMINISTRATOR
Profil

Diğer Yazılarımız