Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Yatak odası günün yorgunluğunu atıp dinlendiğiniz ve sabahları da yeni güne hazırlanırken işinizi kolaylaştıran, size enerji veren bir oda olmalıdır. Yatak odası dekorasyonu yapılırken sadece mobilyanın göze hoş gelmesi değil, odanın işlevselliği de mutlaka ön planda olmalıdır.

DEKORASYON Hit: 1371 / Yorum: 0 / 21 Kasım 2012 13:56
Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?
-A +A

Yatak odası dekorasyonunda ilk adımınız kendinize bir tema belirlemek olsun. Nasıl bir oda istiyorsunuz? Modern, İngiliz, Zen, vintage gibi pek çok stil seçeneğiniz var. Sizi yormayacak aksine sabahları her gözünüzü açtığınızda hoşunuza gidecek bir tema olmalı. Karar vermek için bol bol yatak odası fotoğraflarına bakın, sevdiğiniz renklere, desenlere ve dekorasyon stiline karar verin.

  • Hem odada göze çarpması hem de işlevsellik açısından yatak odanın en önemli öğesidir. Sağlığınızı da düşünerek rahat uyuyabileceğiniz, terletmeyecek ve ağrılara yol açmayacak bir yatak seçmeye özen gösterin.
  • Küçük odalar için bazalı bir yatak daha kullanışlı olur. Geniş odalarda ise seçtiğiniz tarza uygun bir yatak başı ile dekorasyonu zenginleştirebilirsiniz.
  • Yatak örtülerinizi oda için seçtiğiniz renklere uyumlu seçin. Yatak odası renkleri olarak nötr renkler, açık tonda ve pastel renkler daha uygundur. Parlak renkler fazla enerji yaydığından dinlendirmek yerine sizi yorabilir.
  • Renkli bir yatak odasında ısrarcıysanız, canlı renkleri aksesuarlarda ve küçük parça mobilyalarda tercih edin.
  • Yatak odasının gündüzleri bol ışık alması, güne daha dinç hazırlanmanızı sağlar. Öte yandan gece yatarken içeri ışık sızması sizi rahatsız edebilir. Yatak odası için perde seçerken hem tül hem de koyu renk ya da kalın kumaşlı bir perde seçmeniz gerekebilir.
  • Mobilya seçerken, ilk olarak eşyalarınızı ve günlük rutininizi gözden geçirerek hangi mobilyalara ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Kaç kapılı dolaba ihtiyacınız olur, tuvalet masası kullanıyor musunuz, etajer gerekir mi, duvara raf sistemi kurulmalı mı? İhtiyacınızdan fazlasını ya da daha azını içeren bir mobilya takımı almayın.
  • Eşyalarınız arasında eğer yatak odasında durması gerekmeyen, portmantoya, yüklüğe, balkona ya da banyoya kaldırabilecekleriniz varsa ayırın. Yatak odasını depo gibi kullanmamaya özen gösterin.
  • Geniş yatak odalarında yatak ucuna uzun bir puf koyarsanız yatak örtünüzü ve dekoratif yastıklarınızı gece yatarken kolayca buraya kaldırabilirsiniz. Yine geniş yatak odalarında ufak bir çalışma masası düzenlemesi de yapılabilir.
  • Başucunuzda bir lamba her zaman kullanışlıdır. Gece kalkmanız gerektiğinde karanlıkta kalmazsınız. Ayrıca yatmadan önce kitap okumayı sevenler için de gereklidir. Eğer oda darsa ve komodin için yer ayıramıyorsanız, duvardan aydınlatma kullanabilirsiniz. Çok şık, her tarza uygun, modern ya da klasik aplikler arasında tarzınıza uygun olanları mutlaka bulabilirsiniz.
  • Aksesuar kullanımını abartmamaya çalışın. Yatağınızın başına bir tablo asabilirsiniz, desenli halı serebilirsiniz, şık abajurlar seçebilirsiniz, pencere önüne farklı tasarımı olan bir tekli koltuk koyabilirsiniz. Ayna da yatak odasına ışık katan ve odayı daha ferah gösteren aksesuarlardandır. Ancak esas süsleme görevini nevresim takımınıza ve yatak örtünüze bırakın. İyi kumaşlardan, güzel desenli ve odaya uyumlu renklerde nevresim takımları ve örtüler tüm odanın havasını değiştirebilir.

 

Anahtar Kelimeler : yatak odasi nasıl olmali,
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları