Türkiye en çok Kıvanç'a güveniyor

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, 'En Güvenilir Ünlüler' listesinin zirvesine yerleşti. Rol aldığı reklam filmleriyle çokça konuşulan Tatlıtuğ, listenin ilk sırasında bulunan Acun Ilıcalı'yı yerinden etti

MAGAZİN Hit: 1670 / Yorum: 0 / 11 Eylül 2013 10:35
Türkiye en çok Kıvanç'a güveniyor
-A +A

İki ayda bir MediaCat ve Ipsos işbirliğinde gerçekleştirilen Celebrity Güven Endeksi araştırması, ünlü isimlerin tavsiyelerinin, tüketicilerin marka tercihlerindeki etkisini ortaya koyuyor.

1200 KİŞİ KATILDI

'Genel olarak hangi ünlü kişinin tavsiyesi/önerisi, sizin marka tercihlerinizde etkili olur?' sorusuna yanıt arayan çalışma, 1-30 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Araştırmada; TUİK'in bölge sınıflaması baz alınarak 12 ilde, Türkiye kent nüfusunu temsil eden 15 yaş üstündeki bin 200 kişiyle telefonla görüşüldü. Araştırmaya katılan kişilerin; yaş, cinsiyet ve sosyo ekonomik statü olarak eşit dağılmasına özen gösterildi. Tüketiciler; marka tercihlerinde etkili olduğunu düşündükleri ünlülerden üçünün ismini söyledi. Araştırmanın sonuçları, Mediacat dergisinde yayınlandı. Araştırmada; izleyicinin güven çıtasının yükselmesi dikkat çekerken, görüşülen kişilerin yüzde 57'si herhangi bir ünlüye güvenmediğini belirtti. Bu kişilerin yüzde 60'ı marka tercihlerinde kimseden etkilenmediklerini, yüzde 15'i ise ünlü isimlerin maddi çıkarları doğrultusunda hareket ettiği gerekçesiyle tavsiyelerini dikkate almadıklarını belirtti. Önceki dönemlerde listede bir numarada yer alan televizyoncu Acun Ilıcalı, yerini bir süredir istikrarlı bir çıkış gösteren Kıvanç Tatlıtuğ'a bıraktı. Bunda; Tatlıtuğ'un bir süredir devam eden Mavi Jeans reklamları biter bitmez devreye giren 'Akbank Zıt İkizler' reklam serisi önemli rol oynadı.

AVŞAR İKİNCİ SIRADA

Listenin ikinci sırasında ise Hülya Avşar yer aldı. Bu dönemde Gezi Parkı olaylarına ilişkin yorumlarıyla sosyal medyada adından sıkça söz ettiren Avşar, dördüncülükten ikinciliğe yükseldi. Endekste bu dönem en büyük çıkışı yapan isim ise beş sıra birden yükselerek yedinciliğe yerleşen Beyazıt Öztürk oldu. Tarkan, Arda Turan, Beren Saat, Mustafa Sandal, Mustafa Ceceli ve Hülya Koçyiğit de bu dönemin en güvenilen 20 ünlü ismi arasında yer aldı.

sabah

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları