Tatlıdan önce ya da sonra yoğurt yiyin

Uzman Diyetisyen Işın Sayın, bayramda tatlı yemeden önce ya da sonra 1-2 kaşık yoğurt yenilmesini tavsiye etti.

SAĞLIK Hit: 1647 / Yorum: 0 / 13 Ağustos 2013 15:09
Tatlıdan önce ya da sonra yoğurt yiyin
-A +A

Uzman Diyetisyen Işın Sayın, "bayramda tatlı yemeyin" demenin mümkün olmadığını, ancak bazı kurallara uyarak yenirse daha sağlıklı olacağını hatırlattı. İşte bayramda elinizi tatlıya uzatmadan önce bilmeniz gerekenler:

- Tatlı yemeden önce veya yedikten hemen sonra 1 çorba kaşığı yoğurt yiyin. Yoğurt şekerin kana geçişini yavaşlatır.

- Tatlıyı yemeğin hemen üzerine yemeyin, ara öğünde tadımlık tüketin. 1/3'ünü veya büyüklüğüne göre en çok yarısını yiyin.

- Her gittiğiniz yerde ve her gelen misafirle birlikte yemeyin. Önünüze konulanın hepsini bitirmeyin.

- Sütlü ve meyveli olanları tercih edin.

- Israrları bahane etmek, sonra da kilolardan şikayet etmek yerine arada sırada "Hayır" demeyi deneyin.

- 2.5 litre su içtiğinize emin olun.

- Yürüyüş fırsatları yaratın.

- Önceliğiniz tatlı ise, ana yemeklerde pilav, makarna, patates, çorba tüketiminizi azaltın veya yemeyin. Çünkü bu besinler de tıpkı tatlılar gibi kan şekerine dönüşür. Öğle ve akşam yemeklerinde çok seviyor ve mutlaka yiyecek iseniz en çok 4 adet sarma veya 1 orta boy dolma yiyin.

- Salatalara turşu, mısır, peynir, ceviz ve aşırı zeytinyağı koymayın. Zaten bayram tatlılarından yeterince yağ, un ve şeker alacaksınız. Yağ ve tuzda ekstra kaynaklara dikkat.

- Kahvaltıda tam yağlı peyniri fazla kaçırmayın, et/salata/çorba v.b her şeyin üzerine peynir eklemeyin. Peynir sandığınızdan çok daha yağlıdır. Bayram tatlılarında da yeterince yağ olacaktır.

- Siz şeker hastası veya diyet yapan misafirleriniz için biraz meyve ve üzerinde 1 top sade dondurma pratik ferah ve hafif olacaktır.

- Arada sırada ikramları yönlendirin. Size neyin iyi geleceğini belirtin. Ev sahibine "Bir bardak ayran alabilirsem beni çok rahatlatacak" deyin.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları