Tartışma Nasıl Çözülmeli

Eşinizle yaşadığınız tartışmalarda nelerden kaçınmalısınız? Terapist Ebru Tuay Üzümcü anlatıyor...

AŞK-İLİŞKİLER Hit: 792 / Yorum: 0 / 16 Kasım 2012 12:44
Tartışma Nasıl Çözülmeli
-A +A

Bir kadının ve bir erkeğin her konuda anlaşması pek mümkün bir durum değildir elbet. Önemli olan arada yaşanan tartışmaları ve anlaşmazlıkları sakin ve doğru yollarda çözebilmektir. Biz de bu konuda Terapist Ebru Tuay Üzümcü’nün önerilerine kulak verelim dedik…

Eşler arasındaki anlaşmazlıklar nasıl çözülür?
Terapist Ebru Tuay Üzümcü, çiftlerin, sorun yaşanan anda değil daha sonraki bir zamanda sıkıntılarını konuşmalarının en önemli önerilerden biri olduğunu belirtiyor. Belki o günün akşamına, belki bir iki gün sonrasına; öfkenizin geçtiği sakin bir anda konuyu konuşmak için sohbet ortamını yaratmanız sağlıklı olacaktır. Çünkü bu şekilde hem siz konuşmaya daha müsait bir enerjide, karşınızdaki kişi de duymaya daha müsait bir enerjide olacaktır.

Eşler tartışırken nelerden kaçınmalıdır?
Özellikle hangi konuda tartışılıyorsa ona odaklanılması gerektiğini unutmamak gerek. Terapist Ebru Tuay Üzümcü “Zaten geçen sefer de böyle olmuştu” şeklindeki daha önceki yaşantıları o ana getirmenin çok yanlış olduğunu vurguluyor. O andaki problemde kaldığınız müddetçe sorunu çözebilmeniz de çok daha kolay olacaktır. İkinci önemli nokta, tartışma esnasında asla kişiliğe yönelik değil, davranışa yönelik derdinizi anlatabilmek, eleştirinizi yapabilmektir. Susmak ve tartışmayı bırakıp gitmek, eğer tartışmayı o anda saygılı bir biçimde sürdüremeyecekseniz bir seçenek olmalı. Eğer tartışmayı sürdürebilecek bir tutum içerisindeyseniz, konuşmaya devam etmekte fayda vardır.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları