Kızlık Zarı Bozulması Hakkında Herşey

Kızlık zarı vajina girişinde, kanlanması ve sinir yapısı zayıf bir deri parçasıdır.

AŞK-İLİŞKİLER Hit: 1961 / Yorum: 0 / 14 Kasım 2012 12:48
Kızlık Zarı Bozulması Hakkında Herşey
-A +A

Kızlık zarının bozulması (kızlık zarı yırtılması olarak da adlandırılabilir) sırasında kanamanın olup olmaması veya şiddeti kızlık zarının yapısına göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle ilk cinsel ilişki sırasında kanama olması ya da olmaması bekaret hakkında bilgi verici olmamaktadır.

 

Benzer şekilde kızlık zarının şekline, büyüklüğüne, dokusunun sertliğine göre ilk cinsel ilişki sırasında ağrı şiddeti de değişken olabilir. Ancak ağrı hissedilse bile birkaç saniyeyi geçmemektedir. Zarın yırtılmasına bağlı kanama ise az miktarda birkaç gün devam edilebilir. Ağrı ve kanamanın daha uzun süremesi durumunda mutlaka jinekoloji uzmanına başvurulmalıdır.

 

Toplumumuzda yeni evli çiftler için ilk gece ile ilgili sorunlar halen çok sık yaşanmaktadır. Evliliğin ilk gecesinde (gerdek gecesi) kanaması olmayan kadınlar hem eşleri, hem de aileleri tarafından sorgulanabilmektedir. Aslında ilk cinsel ilişki sonrası kanama ve ağrı olup olması bekaret (kızlık zarının bozulması) konusunda bilgi verici değildir. Çünkü bazı kadınlarda kızlık zarının yapısal özelliklerinden dolayı bakire olmasına rağmen ilk gece olmasına rağmen kanama izlenmemekte, bazı durumlarda daha önce cinsel ilişkiye girilmiş olsa bile kanama izlenebilmektedir.

 

Henüz cinsel ilişki yaşamamış, bakire kadınlarda tanı ve tedavi amacıyla vajinal kültür, histeroskopi gibi teknikler doktorlar tarafından uygulanabilmektedir. Bu işlemler sırasında kızlık zarı hasarlanmaz. Ancak bazı hastalıkların tedavisi için kızlık zarının ameliyatla açılması gerekebilir, bu gibi durumlarda hastalara bilgi verilerek bu işlemler uygulanmaktadır. Kızlık zarı açılarak yapılan ameliyatların sonunda kızlık zarı onarılır ve tedavi sonrası hastaya kızlık zarında oluşan travmanın tedavi nedeniyle olduğuna dair ”durum bildirir” bir belge verilir.

 

Kızlık zarının ne zaman ve nasıl bozulduğu nasıl anlaşılır?

Kızlık zarı değerlendirmesinin jinekoloji uzmanları dışında birilerince yapılması mümkün değildir. Özellikle kadının kendisinin ya da bir başka kişinin ayna ve diğer araç gereçle kızlık zarını görmesi çok zordur. Kızlık zarı görülse bile, kızlık zarının yapısı, elastik yapısı, ortasındaki delik büyüklüğü ve oluşan kanama miktarı her kadında farklılık gösterdiği için bir kanıya varılamaz, hatta yanlışlıkla kızlık zarına zarar verilebilinir.

 

Kızlık zarının nasıl yırtıldığı muayene ile ortaya konulamaz. Yani zarar görmüş bir kızlık zarının cinsel ilişki ile mi yoksa başka bir yoldan mı bozulduğu ise hiçbir zaman anlaşılamaz. Jinekolog tarafından yapılan muayene sonucunda sadece yırtıldığı anlaşılabilir, bunun nasıl meydana geldiği ortaya konulamaz.

 

Kızlık zarının ne zaman yırtıldığını muayenede ortaya konulabilmesi sadece erken dönemde mümkündür. Cinsel ilişkiden birkaç gün sonrasına kadar kızlık zarının yeni yırtıldığı anlaşılabilir. Ancak bir hafta sonra yapılan muayenede zardaki yırtık iyileşmiş olacağından, yırtılma zamanının söylenmesi olanaksız hale gelir.

 

Kızlık zarı bozulmadan hamile kalınır mı?

Kızlık zarının esnek olduğu durumlarda, erkeklik organı (penis) girişi ile yırtılma olmadan da cinsel ilişki yaşanabilir ve dolayısı ile hamilelik oluşabilir. Böyle hamile kalan kadınlarda kızlık zarı normal doğum sırasında bozulmaktadır. Bunun yanı sıra tam bir cinsel birleşme gerçekleşmeden (yani penis vajinaya girmeden) yaşanan boşalmalarda da, spermlerin vajina içine ilerlemesi ile hamilelik gelişebilmektedir.

 

Mastürbasyon ile kızlık zarı bozulabilir mi?

Mastürbasyon ile kızlık zarının bozulması sadece vajinanın içine parmak veya yabancı bir cisim girdiğinde meydana gelebilir. Bunun dışında mastürbasyon yapmak ile kızlık zarının bozulması mümkün değildir.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları