Hamilelik Orgazmı

Pek çok kadının hayatında ilk orgazmı veya çoklu orgazmı ilk olarak hamileliği sırasında yaşadığını biliyor muydunuz?

AŞK-İLİŞKİLER Hit: 873 / Yorum: 0 / 12 Kasım 2012 14:45
Hamilelik Orgazmı
-A +A

Hamileyken yaşanan orgazmın şiddeti, normal zamanlardan daha fazladır. Hatta pek çok kadının hayatında ilk orgazmı veya çoklu orgazmı ilk olarak hamileliği sırasında yaşadığını biliyor muydunuz?


Neden hamilelikte orgazm daha farklı olur?
Hamile kadının daha şiddetli orgazm yaşamasının nedeni genital bölge ve rahmin de dâhil olduğu pelvik bölgenin artan kan hacmi ile birlikte çok daha şişkin bir hal alması ve vajinal bölgenin de buna bağlı olarak hassaslaşmasıdır. Bunun sonucu olarak herhangi bir şekildeki uyarılma ve hatta bazen sırf fantezi kurmak dahi vajinal bölgesi "şişkin" kadının zirveye ulaşmasını sağlayabilir!

Orgazmın bebeğe zararı olur mu?
Anne adayları sıklıkla orgazmın bebeğe zarar vermesinden endişe ederler. Oysa bu doğru değildir ve hatta orgazmın bebeği hafif bir masaj yapılmış gibi rahatlatması bile mümkündür.

Yalnızca erken doğum riski veya bazı hamilelik komplikasyonlarının varlığı halinde seksten kaçınmak gereklidir. Ayrıca sularınız geldikten sonra da cinsel ilişkide bulunmamalısınız. Bunlar haricinde hamilelik döneminde seksin ve orgazm olmanın hiçbir sakıncası yoktur.

Orgazm olurken karın neden belirgin şekilde sertleşir?
Orgazm sırasında karnınızın sertleşmesi gayet normal bir durumdur. Bu sertleşmenin olağandışı herhangi bir nedeni yoktur, orgazm sırasında karın kasları her zamanki gibi kasılır ancak hamilelik nedeniyle karın zaten gerilmiş olduğundan bu kasılmalar daha belirgin olur.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları