Banyo Fayansı ile Yaratıcı Tasarımlar

Fayanslar, çarpıcı bir banyo dekorasyonu gerçekleştirmek konusunda oldukça önemli bir rol oynayabilir ve bu fırsatı kaçırdığınıza üzülebilirsiniz.

DEKORASYON Hit: 1787 / Yorum: 0 / 21 Kasım 2012 14:01
Banyo Fayansı ile Yaratıcı Tasarımlar
-A +A

Fayanslar, çarpıcı bir banyo dekorasyonu gerçekleştirmek konusunda oldukça önemli bir rol oynayabilir ve bu fırsatı kaçırdığınıza üzülebilirsiniz.

Renkli, bembeyaz, Fas işi derken fayans söz konusu olunca ne kadar farklı tasarımların ortaya çıkabileceği az çok gözünüzde canlanmaya başlamış olmalı. Buradaki örneklerin hemen hepsi yurt dışından ancak ülkemizde de oldukça iddialı ve çekici ürünler bulunabiliyor. Çini desenli karolardan cam fayans örneklerine kadar pek çok çeşit, firma kataloglarında yerini almış durumda. Özel tasarımlı ürünler için bilinen markalara ve büyük firmalara başvurabilirsiniz.

Bu tip tasarımların maliyeti yüksek olabilir. İşin içine tasarım ürünler girdiğinde ne yazık ki bu fiyat artışı kaçınılmaz oluyor. Ancak daha hesaplı bir banyo dekorasyonu için de yapabilecekleriniz var tabii. Hesaplı fayanslar arasından farklı renkleri bir araya getirmek, ortaya ilginç desenler çıkaracak şekilde fayansların döşenmesi, bütün banyo yerine sadece bir duvar seçip burada özel bir tasarım sergilemek gibi bütçenizi fazla zorlamayacak seçimler yapabilirsiniz.

Şık ve görenlerin gözünü alamayacağı bir dekorasyon için genel kanı büyük bir odaya ihtiyaç duyulduğudur. Oysa küçük bir banyoda da pekala oldukça ilginç düzenlemeler yapmak ve pek çok büyük banyoyu geride bırakacak bir şıklık yaratmak mümkün olabilir. Bunun için yapmanız gereken planlı olmak ve banyonuzu farklı kılmak için uygun malzemeleri seçmek.

Yukarıdaki uygulamaların pek çoğu küçük banyolardan. Örneğin rengarenk fayanslar büyük bir banyoda göz yorucu olabilir. Bana kalırsa küçük mekanlarda bu tip tasarımlar daha çarpıcı ve özel duruyor. Mekana bir kişilik katmak için renklerden ve aksesuarlardan yararlanmak her zaman aklınızın bir köşesinde olsun.

Hem bütçenize hem de zevkinize uygun ürünü bulmak zaman alabilir ama sonuç buna değecektir.

Anahtar Kelimeler : banyo fayansı,
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları