Bakire Muayenesi

Bakire kadınların jinekolojik muayenesi farklı nedenlerle yapılması gerekebilen bir durumdur.

SAĞLIK Hit: 1100 / Yorum: 0 / 14 Kasım 2012 12:51
Bakire Muayenesi
-A +A

Sıklıkla bu durum vajinal akıntı nedeni ile yapılmakla birlikte düzensiz vajinal kanamalar, kasık ağrıları gibi nedenlerle de bakire jkadınların muayeneleri gerekebilir.

 

Eğer muayene edilecek kadının kızlık zarı bozulmamış ise, jinekolojik muayene bu duruma uygun bir şekilde yapılır. Bekaret, jinekolojik muayeneyi engelleyici bir durum değildir. Jinekoloji uzmanınız size muayene öncesi beraket durumunuzu mutlaka soracaktır, ancak aksi durumda siz muayene öncesinde mutlaka bakire olduğunuzu belirtiniz. Bakirelik durumunda jinekoloji uzmanı vajinal muayeneyi sadece göz ile yapacaktır. Ardından vajinanın dış dudaklarında tutarak kızlık zarını ve vajina içini gözlemleyebilir. Bu muayene kızlık zarı ile ilgili herhangi bir hasara yol açmamaktadır.

 

Eğer şikayetinin vajinal akıntı olması durumunda ise vajinadan kültür alınarak tahlil yaptırılabilir, bu kültür alma işlemi kızlık zarına zarar vermez. Ultrason gereken durumlarda doktorunuz vajinal yol yerine karından ultrason yapmalıdır. Bazı hastalıkların tedavisi için kızlık zarının ameliyatla açılması gerekebilir, bu gibi durumlarda hastalara bilgi verilmeden asla bu işlemler uygulanmamaktadır. Hastanın onayı ile kızlık zarı açılarak yapılan ameliyatların sonunda kızlık zarı onarılır ve tedavi sonrası hastaya kızlık zarında oluşan travmanın tedavi nedeniyle olduğuna dair ”durum bildirir” bir belge verilir.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları