Astroloji ve Sağlık

Medikal astroloji, insan bedeninin işleyişiyle ilgilenen astroloji dalıdır.

ASTROLOJİ Hit: 1219 / Yorum: 0 / 21 Kasım 2012 15:16
Astroloji ve Sağlık
-A +A

Gerekli bilgi ve donanıma sahip bir medikal astrolog, bir kişinin doğum haritasını analiz ederek, o kişinin vücudunun güçlü ve zayıf yönlerini, hangi hastalıklara yatkınlık durumunu ve beslenme hatalarını belirleyebilir.

Hastalık olduğunda, hastalığın şiddetini ve süresini önceden belirlemek için bazı yöntemler kullanır. Bir medikal astrolog, bazen, decumbiture haritası denilen bir harita kullanarak, hastalığın gidişatını anlamaya yardımcı olabilir. Bu astroloji türü, astrologların doğum günü ve anı nadiren bildikleri eski zaman astrolojisine dayanmaktadır. Doğum anı yerine, hastalığın başladığı ya da hekimin hastanın tahlillerini analiz ettiği zamanı esas alan bir harita hazırlanır. Decumbiture haritası, günümüzde, doktorun teşhis ettiği zamana veya hastalığın başlangıç zamanına göre hazırlanabilir.

Medikal astroloji ameliyat zamanının seçiminde de yardımcıdır. Medikal astrolog bir yüz germe operasyonundan okuldaki bir aşı kampanyasına kadar herhangi bir şey için en uygun tarih ve zamanı saptayabilir. Kişinin doğum zamanını bilmek her zaman en çok istenen durum olsa da, medikal astrolog, bu mümkün olmadığında, müşterinin prosedür için en uygun zamanını belirleyebilir.

Tıbbi yönden bir aciliyet varsa, elektif (seçim) astrolojiyi kullanmaya gerek olmayacağı açıktır. Medikal astroloji hastalık teşhisinde de kullanılmamalıdır. Hastalığı teşhis edebilecek yegane kişi bir tıp doktorudur. Hatta bir tıp doktoru medikal astrolojiyi iyi bilse de, doğum haritasına göre teşhis koymamalıdır.

Çeşitli hastalık türlerine yatkınlığı belirleyebilir, sağlık problemlerinin ortaya çıkabildiği stres dönemlerini ya da canlılığın azaldığı dönemleri çoğu zaman görebilirsiniz. Ancak hiç kimse bir hastalığı yalnızca doğum haritasına bakarak teşhis edemez. Böyle bir girişimde bulunulması da doğru değildir.

Tıp doktoru bir hastalığı teşhis ettiğinde, medikal astrolog da, doğum haritasından hastalığın şiddetini ve süresini anlayabilir. Hastalığın tam olarak ne zaman başladığını ya da teşhis edildiğini bilmek, her zaman fayda sağlar. Bu durumda, medikal astrolog o tarihte müşterinin hangi gezegen etkileri altında olduğunu anlayabilir. Daha önce de belirtildiği gibi, eğer teşhisin zamanı kaydedilmişse, medikal astrolog o zamanı esas alan bir decumbiture haritası hazırlayarak, hastalığın gidişatı hakkında daha fazla bilgi elde edebilir.

Anahtar Kelimeler : astroloji de saglik,
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları